Geen producten (0)

onder collega's

- Ha Ben, je bent er nog. Heb je nog een half uurtje? Ik zou je iets willen tonen in de productieafdeling.

- Ja hoor. Waarover gaat het dan?

- Loop je even mee? Het duurt echt niet lang hoor. Beloofd. Of moet je direct naar huis? Ik weet, je vrouw kan het niet echt hebben als je later thuis komt he?

- Dat is veranderd, Gust. Kom, we zullen even gaan kijken

- Wat is dan veranderd met je vrouw?

- Wel, ze vindt nog altijd dat er ’s avonds samen moet gegeten worden en begint nooit zonder mij. Maar sedert ze knoopt heeft ze het eigenlijk wel graag dat ik eens wat later ben. Dan kan ze nog wat verder knopen terwijl ze op me wacht.

- Huh? Wat bedoel je, ze knoopt? Knoopt ze dingen aan elkaar dan? Wat zijn dat dan voor dingen die ze aan elkaar knoopt? En waar is dat goed voor?

- Nee, ze knoopt geen dingen aan elkaar. Gewoon,… ze knoopt… Je weet wel, kussens en zo.

- Ha, kussens. Kussens ken ik ja, maar dat je zo iets knoopt. Daar heb ik nog nooit van gehoord. Hoe gaat dat dan?

- Wel, ze koopt zo een pakket met een stramien en allemaal korte draadjes die in pakjes zitten. Die draadjes knoopt ze dan met een haak aan dat stramien vast. En als het af is, dan is dat een kussen.

Toen ik ze de eerste keer bezig zag, dacht ik, wat heeft ze nu weer in huis gehaald… Ze vindt altijd van alles en nog wat uit en begint altijd maar nieuwe dingen maar ze is alles ook altijd nogal snel beu, weet je. Ze is niet echt handig en al snel ziet ze dat het resultaat voor de zoveelste keer weer langs geen kanten op het oorspronkelijke plan gaat lijken. En dan wil het al snel in de vuilbak belanden.

Maar deze keer is het anders. Die kussens zijn echt mooi hoor. Er zit een foto bij in die pakketten en als ze het af heeft, dan is het exact zoals op de foto. Er liggen er al een paar bij ons in de zetel.

- Aha?

- Ja, zelfs haar moeder is verwonderd. Die is heel handig en maakt haar hele leven al zelf haar kleren en zo. Die vond het altijd zo spijtig dat haar dochter die handigheid niet van haar heeft geërfd maar nu is ze er echt fier op.

- Dan ga ik eens moeten langs komen bij jou. Ik wil die kussens wel eens zien. Als jij al zegt dat ze zo mooi zijn, dan moet het echt wel zo zijn.

- Ja, dat is niet amateuristisch hoor. Dat is echt goed gedáán man.

- Kijk eens op de website. Dan zie direct hoe het er uit ziet.

- Welke website dan?

- Wel, die waar ze die pakketten koopt man: knooppakketten.be

- Nu maak je me echt nieuwsgierig hoor. Toch maar snel even kijken…
Maar allez zeg, dat is echt mooi. En als jouw vrouw die maakt, dan zien die er net hetzelfde uit zeg je?

- Ja hoor, exact zo! Dat hou je niet voor mogelijk, als je haar een beetje kent, en toch is het zo.

- Weet je, Ben. Mijn zus gaat samen wonen en ik weet echt niet wat ik voor haar zou kopen. Een stel kussens voor in haar zetel, die niet iedereen heeft, zou ze echt nog wel kunnen gebruiken. Wat denk je, zou je vrouw het zien zitten om zo een paar kussens te maken voor mij? Dan kan ik die mijn zus schenken. Als ze zo mooi zijn als op deze foto’s, dan gaat ze daarmee in de wolken zijn. En dan sta ik bij haar weer op een goed blaadje!

- Willen maken zeg je? WILLEN??? Ze zal staan SPRINGEN om er aan te beginnen man! Die doet dat echt héél graag hoor!

- De vriend van mijn zus is verzot op dolfijnen en mijn zus heeft die microbe al overgenomen. Het is al dolfijn wat de klok slaat bij die twee. Zouden ze op die website kussens met dolfijnen hebben ook?

- Dat zal wel man! Kies maar op de site en bestel wat je mooi vindt. Ik weet zeker dat Linda ze maakt. Ik heb haar gisteren horen zeggen dat ze al een mooi tapijt had gevonden en van plan was dat als volgende te maken. Het zou me niet verwonderen dat ze het ondertussen al besteld heeft ook. Ze wil niet riskeren dat ze zonder knoopsel komt te zitten hoor. Ze zal haar voorzorgen al wel genomen hebben. Bestel maar snel, dan kan ze die kussens voor jou er wel even tussen nemen.

- OK Ben. Doe ik meteen als ik thuis kom. knooppakketten.be was het he?

- Jaja

- Zeg Ben. Bedankt he collega! Je bewijst me echt een dienst hoor. Ik wist echt niet wat ik voor mijn zus zou kunnen kopen. Dat mens heeft echt álles he. Maar dit is echt iets origineels. Dat gaat ze nooit verwachten.
Als ik voor jou eens iets kan doen…

- Haha, ja man, spreek dan eens met mijn afdelingschef he? De vacature van assistent komt toch binnenkort vrij heb ik gehoord. Doe je eens een goed woordje voor mij?

- Doe ik, beste kerel! Je kan op me rekenen…

 

Ondertussen bij Ben thuis… (wordt vervolgd)

 

 

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren
Facebook Pinterest Twitter